Recensie De prins van de nacht 07 HC De eerste dood door Yves Swolfs

Recensie De prins van de nacht 07 HC De eerste dood door Yves Swolfs

 

Recensie De prins van de nacht 07 HC
De eerste dood
door Yves Swolfs

 

Er gingen al langer geruchten dat Yves Swolfs van plan was zijn successerie De prins van de nacht voort te gaan zetten en dan houd je als stripliefhebber altijd je hart een beetje vast.
'Tuurlijk is je eerste reactie er één van blijdschap. De prins van de nacht is immers één van Swolfs' meest geslaagde projecten, maar de kwaliteit van de tweede cyclus was al wat aan het dalen ten opzichte van de eerste en dan rijst de vraag of die trend bij een dérde cyclus doorbroken kan worden.
Maar goed, geen mens kan alleen maar geslaagde verhalen bedenken en waren de latere Durango's niet ook prima strips? Eigenlijk stuk voor stuk béter dan het project waar Swolfs de laatste jaren zijn tijd mee vulde: Legende.


Nou, je kunt gerust wezen. Het zevende deel van De prins van de nacht mag er wezen!
Swolfs vertelt hier het origine-verhaal van zijn vampier. Kergan is de oudste zoon van Panaicomes, één van de Dacische stamhoofden die strijdt tegen de Romeinen. Kergan is zijn beste strijder, maar heeft wat moeite zijn enthousiasme te temperen: Hij onthoofde in zijn ijver de zoon van Lucius Quientus, de opperbevelhebber van de Romeinse ruiterij nèt nu de koning der Dacische stammen in onderhandelingen was met Trajanus om tijd te winnen. Wèg vertrouwen, wèg onderhandelingspositie!
Woedend zendt Panaicomes zijn oudste zoon op pad voor een 'belangrijke missie'. Omdat-ie 'm even niet wil zien, maar vooral om van het gezeur van Kergan's stiefmoeder af te zijn, die liever haar eigen zoontje, Kergan's halfbroer, als opvolger van Panaicomes ziet...


De rest van het verhaal laat zich raden. Kergan wordt verraden, en niet zo'n beetje. Van je familie moet je 't hebben. Niet alleen stiefmoeder en broerlief laten zich van hun slechtste kant zien, maar ook pa kan niet wachten een slaatje te slaan uit de situatie.
Verbitterd keert Kergan zich van hen af en sluit een pact om wraak te nemen.
De prins van de nacht is geboren en Swolfs herstart zijn vampierenreeks met elan en naar volle tevredenheid van ondergetekende...

(HH)

Interesse? Koop het album hier!