Recensie Holly Ann 1 De geit zonder hoorns door Servain & Kid Toussaint

Recensie Holly Ann 1 De geit zonder hoorns door Servain & Kid Toussaint


Recensie Holly Ann 1 De geit zonder hoorns
door Servain & Kid Toussaint

 

In essentie is de nieuwe strip Holly Ann van Servain (De geest van Warren) en Kid Toussaint (Het konvooi) een detectiveverhaal zoals er velen zijn, met Holly Ann in de rol van privédetective die de niet al te nozele wetshandhavers steeds een stap voor is.
Niets mis mee, maar ook niet heel uniek.
Wat Holly Ann echter onderscheidt van al die andere wakkere speurders is de manier waarop de auteurs de strip kruiden met een speciale Bayou-saus. Cajun cookin' staat bekend als spicy en dat geldt ook voor de sfeer in De geit zonder hoorns. New Orleans is een broeierige stad en niet alleen door de luchtvochtigheid en de temperatuur. Het heeft ook iets van doen met het voodoo-geloof dat er in vruchtbare bodem valt.

 

Holly Ann bemoeit zich – eerlijk gezegd ongevraagd – met de moord op de zoon van een rijke plantagehouder. Als het lijk wordt gevonden in de moerassen wijst alles op een rituele voodoo-moord, maar voodoo-priesters mogen dan slordig omspringen met de levens van kippen en geiten, nog niet eerder vergreep één van hen zich aan een mensenleven...
In het kielzog van Holly Ann en haar onderzoek hobbelt de schrijver Thomas Jofferdale mee. Hij ondervindt aan den lijve hoe speciaal Holly Ann is en neemt totaal verward en met een vreemd leeg gevoel afscheid van haar...


Kid Toussaint rondt het verhaal in één deel af, maar heeft daarmee nog niet echt zijn nagels gezet in de persoon Holly Ann. Mysterie opgelost, maar hoe die Holly Ann in elkaar steekt, dat geeft hij maar mondjesmaat prijs en doet je uitkijken naar volgende delen.
En dan is er nog het zeer levendige tekenwerk van Servain: Eigenzinnig en los, maar heel expressief.
Holly Ann doet een beetje denken aan de stripserie Jim Cutlass, al is de sfeer daarin erg duister en veel grimmiger en ongrijpbaarder dan in deze aanrader.

(HH)

Interesse? Koop het album hier!